Architectuur/projectDe bouwheer maakt er een erezaak van louter met kwalitatief hoogstaande partners in zee te gaan. Want dat is voor de (toekomstige) residenten de enige garantie op maximaal wooncomfort. Zo hebben we voor residentie Co-Center niet alleen samengewerkt met Monument Real Estate, maar ook met de specialisten van Declerck-Daels, Architecten uit Roeselare.

De opdracht voor het bureau – inpassen van assistentiewoningen binnen de bestaande gebouwen – was bondig, het resultaat, absolute topklasse. Zeker omdat de architecten enkele unieke troeven in het geheel integreerden. Zo besteedden ze veel aandacht aan de lichtinval in alle woningen, rekeninghoudende met bestaande infrastructuur.

En dit allemaal in combinatie met de wettelijke verplichtingen die door de overheid worden opgelegd om te voldoen aan de eisen van zorgwoningen. De prachtige elementen van het complex, zoals de originele gevels, dakconstructies, schoorsteen en binnenplaats werden behouden.

Zo eindigden ze met 57 assistentiewoningen met 1 of 2 slaapkamers, gezamelijke ruimtes en restaurant, 2 gewone appartementen, wassalon, kapsalon, fitness/kiné-ruimte, ... Elke woning is ook voorzien van een terras. De bestaande binnenplaats wordt een knusse, gezellige plaats om samen te komen in alle rust. Het complex kent 3 ingangen die steeds afgesloten zullen zijn, wat het veiligheidsgevoel nog meer zal verhogen.