Investeren in assistentiewoning


De opbrengst van de meeste spaarboekjes ligt vandaag lager dan de inflatie: je geld op de bank verliest zijn waarde. Vastgoedprijzen stijgen elk jaar ver boven de opbrengsten van spaarboekjes. Vastgoed zorgt voor een duurzaam rendement en vormt een veilige en tastbare investering, niet te vergelijken met de onzekerheid van obligaties en aandelen.

Je kan een assistentiewoning kopen als belegging, zonder er zelf intrek te nemen. Wij zoeken een bewoner voor je en je ontvangt de woonvergoeding (jaarlijks aangepast aan index). Haal een rendement tot 3,5%. Een professionele syndicus en beheersinstantie zorgen voor het beheer van het gebouw zodat je daar ook geen omkijken naar hebt. Bovendien geniet je nog steeds volgens de huidige reglementering en wetgeving (december 2017) van vrijstelling van onroerende voorheffing en een verlaagd BTW-tarief van 21% naar 12%.

Je vastgoedinvestering betaalt zichzelf dus slapend terug. Met de huuropbrengsten dek je op lange termijn de kosten voor de aankoop. En als de afbetaling volledig afgerond is, heb je een kwaliteitsvolle assistentiewoning waarin het goed wonen is en met een hoge marktwaarde.